Tuin zonder veel moeite

Een zeer populaire oplossing – één, onderschreven door de eeuwen: de patio met plantenbakken en bloempotten; en nog een recente en behoorlijk uitgebreid vanwege zijn extreme eenvoud: de grasweide met struiken en seizoensbloemen – we voegen nog twee alternatieven toe in overeenstemming met een nieuwe manier om de tuin te zien en die, zoals onze huidige manier van zijn, minder is star en veeleisend in toewijding. Het heeft ook een beschaafd en zorgeloos punt dat ecologie waardeert.

Het doel van het eerste voorstel is dat de planten het meeste werk zelf doen, dat ze niet hoeven te worden verwend, dat ze zich verdedigen tegen ziekten en plagen en dat ze niet vaak hoeven te worden gesnoeid. Dit kan alleen worden gedaan door resistente, maar niet invasieve soorten die sterk zijn aangepast aan de locatie. Kies uit de veelheid aan mediterrane struiken, struiken en klimplanten, afhankelijk van hun afmetingen, vormen, kleuren. Ze zijn allemaal geschikt.

En twee: u kunt een zeer zacht en delicaat tuinbeeld krijgen, dat slechts af en toe om een herziening vraagt, met kruidachtige bloeiende planten. Van spontane vermenigvuldiging, jaarlijks en meerjarig, ze zullen je elk voorjaar verrassen met een nieuwe compositie en wiens wetten alleen voor hen bekend zijn.

Er zijn echter ook andere, even eenvoudige manieren om een uitstekende tuin te bedenken die u ook moet kennen, zoals het toevoegen van kunstwerken of wedden op duurzaamheid. We zullen je hieronder alles vertellen

Mediterrane boomgaard

Bij de aromatische soorten valt de gevlekte schaduw van de olijfboom. Een beeld dat het inheemse bos oproept en heel gemakkelijk te maken en te onderhouden is.

Bloemrijke patio

De verharde vloer maakt het werk veel gemakkelijker. Als compensatie voor de hardheid plant het kleine bomen voor schaduw en klimmers met een overvloedige bloei.

Wilde lucht

De natuurlijke vormen van de struiken langs het pad en de klimmers op de pergola herscheppen een plek waar het binnenkomen een beetje emotie en romantisch avontuur opwekt, van verrassing en nieuwsgierigheid.

Landelijke weide

Een stempel die in een paar jaar is bereikt met eenjarige en levendige planten die alleen zijn geplant en verspreid – of met behulp van insecten -: viooltjes, erigeron, anjers, zwenkgras, spint, bollen …

Maximale eenvoud

Er zijn maar weinig elementen die deze verharde ruimte omringen: bomen, struiken die heggen maken, klimplanten op de muren en een bloempot, allemaal extreem gemakkelijk te onderhouden en zeer functioneel.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Wonen