Zello: waar is de app voor vandaag?

Het isolement veroorzaakt door de pandemie van het coronavirus leidt tot het zoeken naar nieuwe vormen van communicatie die verder gaan dan WhatsApp, zoals blijkt uit de plotselinge populariteit van apps zoals Zoom, Houseparty en andere.

Nu zullen we er nog een moeten toevoegen: Zello, een app met meer dan 110 miljoen gebruikers die tegenwoordig populair is op sociale netwerken voor een van de meest karakteristieke functies.

Zello is een chat-app (gratis, beschikbaar voor Android, voor iOS en voor Windows 10) die werkt als een traditioneel handig, ook wel bekend als Push-to-talk (in de stijl van Nextel-teams): druk gewoon op een virtuele knop om een spraakbericht naar iemand te sturen, en die audio is te horen op de telefoon van de andere persoon zonder iets te doen. Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot elk van de kanalen (openbaar of privé) waar het gesprek in groepen wordt gevoerd, het is gemakkelijk om een enkel bericht naar een groep gebruikers te sturen, enz.

Het goede en het slechte van Zello
Het goede: het is mogelijk om de aandacht van die persoon te trekken, zelfs als ze niet aan de telefoon kijken, met een specifieke boodschap; de app heeft geen notificaties, maar speelt de verzonden audio direct af. Het slechte: dit maakt allerlei grappen mogelijk, zoals het schreeuwen van controversiële zinnen, grappen, enz. Die zonder filter op de doeltelefoon zullen klinken, dat wil zeggen zonder dat de gebruiker ervoor kiest om de app te openen en een bericht af te spelen, en zonder de gebruiker definieert wanneer: als de app actief is en iemand met ons praat tijdens het avondeten, of om 3 uur ‘s ochtends, enz., zal de audio klinken.

Hoe voorkom je dat je op een ongewenst moment verrast wordt door een van die berichten? Als de telefoon is gedempt of in de modus Niet storen, gaat de app naar de modus Bezet, waarin alle berichten worden opgeslagen zodat de gebruiker ernaar kan luisteren wanneer ze kunnen.

De app is niet nieuw en is geboren met een ander doel: de Nextel vervangen in bedrijfsomgevingen voor mensen die dit soort communicatie gemakkelijker vonden, maar die een conventionele smartphone hadden; Met push-to-talk-applicaties (en aangezien er zoveel Zello zijn), kun je een knop aanraken en spreken, en de andere persoon luistert er momenteel naar (en je hoeft de telefoon niet tegen je oor te houden of het scherm te manipuleren, enzovoort). Het heeft ook een relevante rol gespeeld tijdens orkaan Irma in 2017.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Tech