Het geopark van Granada bevindt zich al op het Unesco World Network

Het is het vijftiende Spaanse geopark op de UNESCO-lijst en strekt zich uit over een grondgebied van 4700 kilometer en beslaat vier regio’s in het noorden van de provincie. Unesco heeft deze vrijdag het Granada Geopark, een gebied van meer dan 4.700 kilometer verdeeld over vier regio’s in het noorden van de provincie Granada, geïntegreerd in het World Geopark Network, waardoor deze unieke omgeving in het oostelijke deel van Andalusië ontstaat voegt toe aan de 14 die al in Spanje zijn erkend.

De voorzitter van de Provinciale Raad, José Entrena, heeft tijdens een persconferentie deze aankondiging gedaan over de verklaring van het Geopark van Granada als lid van het Unesco World Network, waarin hij benadrukte dat het “een internationaal aanzien” verleent aan een omgeving met tot tien prestigieuze geologische attracties.

De Uitvoerende Raad van Unesco heeft tijdens een vergadering van 29 juni tot 10 juli de toetreding tot het World Geopark-programma van Granada, dat een uniek natuurlijk en cultureel erfgoed heeft, met eersteklas milieu- en landschapswaarden geformaliseerd. niveau, en waarvan Entrena haar potentieel heeft onderstreept om duurzaam toerisme te bevorderen en de demografische uitdaging aan te gaan en ontvolking tegen te gaan.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Reizen