Oma trends die binnen zijn

Oma-dressing is een trend die we eerder dit jaar zagen toen modemeisjes bovenkleding en accessoires kozen die eruit zagen alsof ze rechtstreeks uit de kasten van hun oma’s waren gestolen. Het was toen schattig, maar we hadden niet verwacht dat het net zoveel stoom zou krijgen als het nu heeft. Nu we de zomer ingaan, is de oma-dressing steeds aantrekkelijker geworden. Voordat we ingaan op de zeven retrotrends die onze aandacht hebben getrokken, willen we praten over een stel dat op de been is. Niet omdat ze niet cool zijn, maar omdat ze niet seizoensgebonden zijn.

Tweed

Het is officieel weer cool, zoals blijkt uit de overvloed aan looks die influencers het afgelopen jaar overal op sociale media hebben aangetrokken. Hoewel het materiaal zeker tijdloos is, voelt het om de een of andere reden frisser aan dan ooit tevoren.

Knie hoge sokken

Kniekousen doen me denken aan basisschooluniformen en natuurlijk mijn oma. Oma’s dragen deze sokstijl vaak als vervanging voor een volledige panty, maar nu stylen modemeisjes ze met kortere zoomlijnen en slanke hakken.

Baboesjka sjaals

Volgens Merriam-Webster betekent “baboesjka” per definitie zowel een sjaal die over het hoofd wordt gedragen als een Russische grootmoeder. De nieuwe trend in accessoires heeft officieel het straatbeeld veroverd en volgens het onderstaande zal die trend alleen maar populairder worden.

Schoenen met vierkante neus

We hebben deze schoenentrend eerder behandeld, maar het is er ook een die nauw aansluit bij de oma-esthetiek. De focus ligt hier echter op dat vintage gevoel in de vorm van loafers, kitten heel pumps of muiltjes.

Parels

Een van de grootste sieradentrends van het seizoen is er ook een waar je oma enorm veel in haar kast heeft zitten zitten. Als je echt in de trend wilt duiken, kies dan voor een klassieke parelsnoer gelaagd over een van je tweed-delen, maar als je een alternatief wilt, kies dan voor een modern paar oorbellen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Mode