Een sjaal is op dit moment je beste vriend

De crisis heeft de wereld het belang van gezichtsbehandelingen laten zien. Toch vinden mensen, met een tekort aan chirurgische maskers, inventieve manieren om zichzelf tegen het virus te beschermen zonder de broodnodige apparatuur van medische hulpverleners aan de frontlinie te nemen. Er zijn tal van ‘doe-het-zelf’-projecten die kunnen helpen bij het naaien van uw masker, maar soms is de beste oplossing de meest eenvoudige. Sjaals, hoofddoeken en bandana’s bieden niet hetzelfde niveau van bescherming als een ademhalingstoestel – als ze dat wel zouden doen, zou de kleding van de dokter heel anders zijn – maar ze bieden een verdedigingslaag die oneindig veel beter is dan blootsvoets rondlopen. Hun felle kleuren en gedurfde patronen maken een accessoire dat niet alleen geschikt is voor dit moment, maar ook essentieel.

Natuurlijk is niet zomaar een sjaal voldoende. Strak geweven natuurlijke materialen zoals zijde en katoen hebben de voorkeur boven door de mens gemaakte stoffen zoals nylon en polyester, die kiemen langer vasthouden. We raden aan om elke zelfgemaakte optie te dragen met een gelaatsscherm dat de neus en mond bedekt, als dat geen optie is, kunnen meerdere lagen – bandana, hoofddoek of sjaal – dienen als buffer voor de drager en iedereen die in contact komt met hen. Alle opties moeten op de juiste manier worden vastgezet met stropdassen of oorlussen en moeten gemakkelijk kunnen worden gewassen met routinematig wassen.

De modevoordelen van een goede sjaal worden duidelijker; al tientallen jaren dienen ze als een gemakkelijke manier om een saaie outfit op te fleuren. Maar hun hernieuwde relevantie is opwindend. De huidige vraag is groot, aangezien er sociale media-accounts zijn die de vele zijden sjaals van een arts beschrijven en de markt voor vintage Herm├Ęs gaat door het dak op sites zoals The Real Real. Hier de beste sjaals om nu te kopen in elke denkbare kleur, patroon en bloemenprint.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Mode