Verbeter je lichaam met zwemmen

Zwemmen is over het algemeen beter voor het lichaam dan oefeningen op het land, omdat het natuurlijke vermogen om in water te drijven de onvermijdelijke hobbels helpt vermijden die tot letsel kunnen leiden.

In water is het gewicht van een persoon ongeveer 10% van zijn normale gewicht en is het mobiliteitsbereik veel groter, vooral voor mensen die het meest in vorm moeten komen en beperkte mobiliteit hebben, omdat het water de ledemaat gewicht.

Daarom is het een goede keuze voor diegenen die willen oefenen en mogelijk problemen hebben met oefenen op het land. Zwemmen kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor zwangere vrouwen, voor mensen met artritis of voor mensen met rug- en gewichtsproblemen.

Aan de andere kant, mensen met longaandoeningen zoals astma, omdat de omgeving van een zwembad normaal gesproken erg vochtig is, ademen gemakkelijker.

We moeten hieraan toevoegen, de voordelen voor de geestelijke gezondheid die het oplevert. Zwemmen ontspant van dagelijkse spanningen, vermindert de toename van spierspanning door stress, genereert positieve stemmingen en helpt de geest tijdelijk “leeg” te laten en ons te isoleren van problemen.

Verbeter de voordelen van zwemmen

Maar degenen die de gezondheidsvoordelen van het zwembad willen maximaliseren, moeten een krachtiger trainingsprogramma kiezen.

Als je een zwemprogramma start omdat je niet erg fit bent, begin dan met zwemmen over een bepaalde lengte en neem dan een pauze van 30 tot 60 seconden. Word niet moe om snelheids- of uithoudingsrecords te breken zodra u uw voet in het water zet. Doe het rustig aan.

Na een paar weken kunt u de tijd die u aan zwemmen besteedt verlengen. Als je een bepaald vormniveau hebt ontwikkeld, kun je een opwarmprogramma van 5-10 minuten volgen, gevolgd door 20-40 minuten zwemmen met verschillende stijlen en eindigen met een rustperiode van vijf minuten met nog een duik. langzaam en ontspannen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle