Oefeningen voor zittende mensen

Ons lichaam is ontworpen om in beweging te zijn en niet in rust. Als de normale dagelijkse bezigheden je aan het eind van de dag uitgeput achterlaten, dan heb je dringend de energie en vitaliteit nodig die lichaamsbeweging zal opleveren. Regelmatige stimulatie van het hele lichaam door middel van lichaamsbeweging zorgt voor meer kracht en uithoudingsvermogen, evenals andere kenmerken van een goede gezondheid. U moet zoeken naar de aangegeven activiteit volgens de doelstellingen die u nastreeft. Als je doel is om af te vallen, dan zijn wandelen, fietsen en dansen iets voor jou. Als je spiertonus wilt ontwikkelen, geef dan de voorkeur aan gelokaliseerde oefeningen en gewichten. In het algemeen moet de oefening een bepaalde intensiteit hebben, zodat ze effecten heeft in het organisme. Regelmaat is belangrijk: minimaal 3 tot 5 keer per week is vereist om voordelen te verkrijgen. En de voortgang: je moet beginnen en beetje bij beetje vooruitgang boeken.

Wandelen

Als je loopt, draag je het gewicht van je lichaam op een bepaalde afstand. Het wordt een trainingsoefening wanneer het met voldoende snelheid en kracht wordt gedaan om de hartslag naar het doelgebied te brengen. Duur: minimaal 1 uur

Trap

Traplopen is een zeer goede oefening, 30 of 40 per minuut is een goede baan, hoewel kort. Het wordt aanbevolen om 3 secties te beklimmen zonder elke keer in 30 seconden te stoppen, indien mogelijk met 2 treden tegelijk. 9 of 10 keer per dag doen is een goed programma om fit te blijven.

Springtouw

Touwtjespringen kan een gemakkelijke maar zeer effectieve oefening zijn. Voorverwarmen wordt aanbevolen; 10 min. Rusten 5 min.

Aanbevelingen:
Ga elke keer als je de kans krijgt.
Parkeer de auto verder van waar u heen gaat.
Ga de trap op in plaats van de elektrische of de lift. Je verbrandt 4 calorieën voor elke 10 stappen die je klimt.
Zoek activiteiten die je leuk vindt, onthoud dat de sleutel is om regelmatig te zijn.
Stop terwijl u telefoneert en neem een paar stappen.
Creëer een gewoonte van fysieke activiteit en maak het uw eigen.
Op kantoor sta op om documenten of berichten naar uw collega’s te brengen. Grijp elke kans om te bewegen.

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Lifestyle